HomeOrganizare geografica

          Comuna Plopşoru este situată în partea central-sudică a judeţului Gorj, pe dealurile de tranziţie dintre Subcarpaţi şi podişul Getic, pe partea stângă a râului Jiu.

          Teritoriul administrativ comunal se învecinează la nord cu comuna Bâlteni, la sud cu comunele Brăneşti şi Ioneşti, la est cu oraşul Ţicleni şi comuna Aninoasa şi la vest cu oraşul Turceni şi cu comuna Urdari.

          Suprafaţa teritoriului administrativ al comunei Plopşoru este de 8002 ha, fiind unul din cele mai mari teritorii comunale ale judeţului Gorj.

          În componenţa comunei intră 11 sate, a căror populaţie totală este de 6.703 locuitori.

          Satul de centru este Văleni, iar celelalte sate sunt; Piscuri, Deleni,Olari,Plopsoru,Sardanesti,Izvoarele,Ceplea,Brosteni,Cursaru,

Brosteni de Sus .Satele sunt aşezate de-a lungul drumului european 79 pe o lungime de 23 km, cu excepţia localităţilor Piscuri şi Deleni, situate de-a lungul drumului comunal 48 pe o lungime de 6,5 km.

          Comuna Plopşoru este situată la o distanţă de 50 km de municipiul Târgu Jiu, reşedinţa judeţului Gorj. Comuna are legături uşoare cu centre urbane ce au influenţă complexă asupra ei şi anume : oraşul Rovinari – 35 km, oraşul Ţicleni – 15 km, oraşul Turceni – 10 km şi oraşul Filiaşi din judeţul Dolj – 25 km.

          Teritoriul comunei este străbătut pe direcţia nord-sud de traseul de cale ferată Filiaşi – Plopşoru – Târgu Jiu ( care asigură transportul de călători şi de marfă) 

INFORMATII CONTACT

Localitatea Valeni
Judetul Gorj
Cod postal: 217345
Telefon: 0253-285660
Fax: 0253-285660
Primar: Grigorie Petre
Secretar: Ştefănescu Victoria
Contabil: Tutunaru Florentina
 
The "themeclassic" theme do not supports JS Gallery

Primaria Comunei Plopşoru.

Docs / Support

Sate aflate in administratie: Piscuri, Deleni, Olari, Plopşoru, Sărdăneşti, Văleni, Izvoarele, Ceplea, Cursaru, Broşteni

Citeste mai multe...

Sit Natura 2000 – ROSCIO 045

Docs / Support

Arie naturală protejată de interes comunitar,arii speciale de conservare, arii de protecţie specială acvifaunistică.

Citeste mai multe...

Investitii in comuna Plopsoru

Docs / Support

Modernizare Drum comunal D.C.48 Plopsoru-Piscuri realizat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul programului Sapard

Citeste mai multe...